Club Xpress är återlanserat

Nu återlanserar vi Club Xpress! Med det nya och förbättrade Club Xpress vill vi göra ännu mer för att förbättra och förenkla ditt resande. Förutom att kunna samla poäng får du även en mängd andra förmåner som medlem hos oss, läs lite mer om medlemskapet och alla förmåner:

• Tjäna och använd poäng på samtliga avgångar
  • Hantera dina resor på ett enkelt sätt
  • Få tillgång till fler förmåner desto mer du reser

Förutom detta får du också tillgång till personliga erbjudanden och överraskningar, samt förtur till alla kommande kampanjer.

Få en krona för varje tiokrona

Enkelhet och smidighet är våra ledord. I vår medlemsklubb – Club Xpress – har vi därför bortsett från komplicerade regelverk och ger dig som medlem en krona i återbäring på varje spenderad tiokrona.

Klicka här för att skapa ett konto!

Club Xpress har tre olika medlemsnivåer:

Vit nivå

Den här nivån börjar du med och har fram tills du intjänat 499 poäng under 12 månader.

• Tjäna och använd poäng på samtliga avgångar. En krona i återbäring på varje tiokrona.
  • Förtur till utvalda specialerbjudanden och kampanjer.

Röd nivå

Den här nivån får du när du har tjänat över 500 poäng under 12 månader.

• Samtliga förmåner från vit nivå ingår även i denna medlemsnivå.
  • Gratis kaffe och te ombord oavsett vilket biljettyp du reser med.
  • Alltid 10 % rabatt i vårt café ombord. Gäller ej alkohol.
  • 25 % extra poäng (totalt 1,25 sek per spenderad tiokrona).

Svart nivå

Den här nivån når du när du har tjänat över 1500 poäng under 12 månader.

• Samtliga förmåner från vit och röd nivå ingår även i denna medlemsnivå.
  • Alltid 20 % rabatt i vårt café ombord. Gäller ej alkohol.
  • Ledigt extrasäte oavsett vilken biljettyp du reser med.
  • 50 % extra poäng (totalt 1,50 sek per spenderad tiokrona).

Är du redan medlem i Club Xpress sen tidigare?

Club Xpress ser ungefär likadant ut som tidigare förutom några förbättringar.

• Från och med återlansering baseras vi nya medlemsnivåer på poäng istället för antal resor.
  • Ditt gamla medlemsnummer kommer inte fungera längre och du kommer få ett nytt medlemsnummer.
  • Det kommer vara möjligt att återskapa ditt konto fram tills 30:e juni 2020.

Som tack för att du så tålmodigt väntat på återlansering av Club Xpress så kommer vi att förlänga giltighetstiden för din medlemsnivå t.o.m 2020. Du som tidigare varit medlem kommer få tillbaka din tidigare nivå, poäng som du haft tidigare och även poäng för alla resor du gjort i år, förutsatt att du använt samma e-mail vid bokningen som du var registrerad med tidigare.

Frågor och svar

Kommer förlängningen av min nivå att gälla hela 2020?

Ja, förlängningen kommer gälla hela 2020.

Kommer jag få poäng för resor som jag gjort under tiden som Club Xpress varit borta?

Ja, så länge du använt samma e-mail vid bokningar som du var registrerad med tidigare.

Mina poäng eller nivå stämmer inte med det som jag borde ha. Vad gör jag?

Fyll i detta formulär så hjälper kundservice dig så snart som möjligt.

Finns det någon deadline för att återskapa mitt gamla konto?

Ja, sista dagen för att återskapa sitt konto är 30:e juni 2020.

Hur länge är mina poäng giltiga?

Som grundregel är poäng giltiga under året de tjänades in och de följande två åren. Eftersom Club Xpress inte varit tillgängligt under sju månader i 2019 så har vi förlängt giltigheten för poäng som tjänades in under 2018 och 2019.

Poäng som tjänades in under 2018 kan användas fram till 31 dec 2021. Poäng som tjänades in under 2019 kan användas fram till och med 31 december 2022. Från och med 2020 återgår vi till det vanliga regelverket och poäng som tjänas in under 2020 är därmed giltiga fram till 31 december 2022.

Hur länge är min medlemsnivå giltig?

Som grundregel är medlemsnivån giltig under året nivån nåddes och hela följande år. Eftersom Club Xpress inte varit tillgängligt under 2019 har vi förlängt giltigheten för nivåer som tjänades in under 2018, dessa är giltiga till 31 december 2020. För nivåer som nås under 2019 gäller det vanliga regelverket och nivån är därmed giltig fram till 31 dec 2020.

Övrig Information

• Innehavare av pendlarkort: Om du har årskort eller halvårskort så får du Svart nivå. Om du har månadskort får du Röd nivå. För att få dessa nivåer aktiverade, så behöver du skapa ett konto och sedan fylla i detta formulär.
  • Om du är medlem på Svart nivå får du ledigt säte bredvid oavsett biljettyp när du reser ensam. Reser du i grupp får du inte ledigt säte bredvid i FIX och FLEX.
  • Just nu går det inte att logga in på mitt konto via någon av våra appar. De släpps vecka 44 och då behöver du som användare uppdatera appen i respektive app store.