ÖPPET KÖP

Vid köp av biljett på vår hemsida eller via appen kan du alltid ångra ditt köp inom 24 timmar från köptillfället. Är det mindre än 24 timmar till avgång kan du ångra köpet fram till 12 timmar innan avgång. För att ångra köpet, välj ”Hantera bokning” i bokningsbekräftelsen.

AVBOKNING

Har du köpt en resa som kan avbokas kan den avbokas fram till före resans avgång om inte andra villkor framgår av biljetten.
Vid avbokning av resa får du återbetalning med värdet av den ursprungliga resan. Vi tar ingen administrativ avgift.

NO-SHOW

Ingen återbetalning sker om man uteblir från resan utan att avboka innan avgång (så kallad no-show). Biljetten anses då vara förbrukad.

VID SJUKDOM

Vid sjukdom kan hela biljettens värde avbokas mot uppvisande av ett godkänt intyg. Vi tar ingen administrativ avgift.
Vid akut sjukdom gäller att läkarintyg ifyllt av läkare, och styrkt med läkarens namn, telefonnummer och stämpel ska kunna uppvisas. Saknas stämpel ska en kopia av läkarens legitimation bifogas. Intyget ska innehålla datum samt diagnos som styrker att kunden, på grund av akut sjukdom, inte kunnat resa den dag biljetten var giltig.

FÖRLORAD BILJETT

En förlorad personlig biljett ersätts i enlighet med MTR EXPRESS (SWEDEN) AB:s Köpvillkor. En förlorad opersonlig biljett ersätts inte.

VAD INGÅR I BILJETTERNA?

FIX
En bokad resa i FIX är inte avbokningsbar. Du får inte välja din egen plats utan tilldelas en 24h innan avgång. Vill du ända välja plats så kan du lägga till det valet vid bokning mot en extra avgift.

FLEX
Med FLEX har du möjligheten att kostnadsfritt byta till avgången före eller efter din ordinarie avgång på avresedagen. Byte av avgång gör du endast i vår mobilapp. Du kan även avboka din resa och sedan välja en annan avgång om dina planer skulle ändras. Vi tar ingen administrativ avgift. Platsbokning ingår.

1 KLASS PLUS
Med 1 KLASS PLUS har du möjligheten att kostnadsfritt byta till avgången före eller efter din ordinarie avgång på avresedagen. Byte av avgång gör du endast i vår mobilapp. I händelse av att de närliggande avgångarna inte passar, har du precis som med FLEX, möjligheten att avboka din resa för att sedan välja en annan avgång om dina planer skulle ändras.

I 1 KLASS PLUS ingår alltid en god måltid som serveras vid din plats, liksom gratis kaffe, te, vatten och en dagstidning. Platsbokning och sätesval ingår.

Vi kan inte garantera måltid vid bokning mindre än 24 timmar innan avgång.