ÖPPET KÖP

Vid köp av biljett på vår hemsida eller via appen kan du alltid ångra ditt köp inom 24 timmar från köptillfället. Är det mindre än 24 timmar till avgång kan du ångra köpet fram till 12 timmar innan avgång. För att ångra köpet, välj ”Ångra köp” i bokningsbekräftelsen.

AVBOKNING

Har du köpt en resa som kan avbokas kan den avbokas fram till före resans avgång om inte andra villkor framgår av biljetten.
Vid avbokning av resa får du återbetalning med värdet av den ursprungliga resan. Vi tar ingen administrativ avgift.

NO-SHOW

Ingen återbetalning sker om man uteblir från resan utan att avboka innan avgång (så kallad no-show). Biljetten anses då vara förbrukad.

VID SJUKDOM

Vid sjukdom kan hela biljettens värde avbokas mot uppvisande av ett godkänt intyg. Vi tar ingen administrativ avgift.
Vid akut sjukdom gäller att läkarintyg ifyllt av läkare, och styrkt med läkarens namn, telefonnummer och stämpel ska kunna uppvisas. Saknas stämpel ska en kopia av läkarens legitimation bifogas. Intyget ska innehålla datum samt diagnos som styrker att kunden, på grund av akut sjukdom, inte kunnat resa den dag biljetten var giltig.

FÖRLORAD BILJETT

En förlorad personlig biljett ersätts i enlighet med MTR EXPRESS (SWEDEN) AB:s Köpvillkor. En förlorad opersonlig biljett ersätts inte.

VAD INGÅR I BILJETTERNA?

FIX
FIX är vår billigaste biljett och som namnet antyder är den inte av- eller ombokningsbar. Gratis wifi och sätesval ingår.

FLEX
Med FLEX har du möjligheten avboka din resa om dina planer skulle ändras. På avresedagen kan du också kostnadsfritt byta till avgången före eller efter din ordinarie avgång – vi kalla detta ”Byt tåg samma dag”. För att avboka eller omboka din resa, välj ”Hantera bokning” i bokningsbekräftelsen. Sätesval ingår också.

1 KLASS PLUS
Med 1 KLASS PLUS har du samma flexibilitet som med en FLEX biljett – du kan byta avgång kostnadsfritt på avresedagen och du kan också avboka din resa. För att omboka eller avboka din resa, välj ”Hantera bokning” i bokningsbekräftelsen.

I 1 KLASS PLUS ingår alltid en god måltid som serveras vid din plats, liksom gratis kaffe, te, vatten och en dagstidning. Sätesval ingår också.

Vi kan inte garantera måltid vid bokning mindre än 24 timmar innan avgång.